PROJECTEN

Dudok
Wonen

Dudok Wonen is overgegaan tot de aankoop van de Melkfabriek in Hilversum. In het prachtige oude pand worden nu een basisschool, kinderopvang en woningen gerealiseerd.
Dudok Wonen wil zichzelf ook in de fabriek huisvesten, maar dan inclusief gebruikmaking van de overmaat aan ruimte, al dan niet aangevuld met verhuurbaar oppervlakte.

We stellen voor het gebouw open te breken zodat het onderdeel wordt van de openbare ruimte van Hilversum. We trekken de dynamische omgeving van de Melkfabriek door in het gebouw. Dit doen we in drie dimensies, met de historische Melkfabriek als kleinstedelijk decor. De voormalige fabriekshal zal de centrumfunctie van een plein gaan vervullen.
Om de opgave die DudokWonen zichzelf gesteld heeft kracht bij te zetten, stellen we voor het gebouw open te breken zodat het onderdeel wordt van de openbare ruimte van Hilversum. We trekken de dynamische omgeving van de Melkfabriek door in het gebouw. Dit doen we in drie dimensies, met de historische Melkfabriek als kleinstedelijkdecor. De voormalige fabriekshal zal de centrumfunctie van een plein gaan vervullen.

In de melkfabriek komen ogenschijnlijk tegenstrijdige belangen elkaar tegen: zo ligt het toekomstige werkgebied van DudokWonen heel dicht bij de voordeuren van de bewoners. Dit gegeven hebben wij aangegrepen om een rijkheid aan verschillende soorten plekken te creƫren, waar ieder zijn eigen plek in zal kunnen vinden. Er zijn letterlijk meerdere wegen te volgen: een meer langzame, openbare route, maar ook een snelle, functionele route. Ook qua werkplekken vind je er geheel afgesloten individuele werkplekken, maar ook besloten werkplekken, voor informeel overleg en klantcontact. Deze plekken zijn tevens te gebruiken voor de moeders die naar school komen, of de bewoners zelf. De dynamiek zal door dit brede aanbod van plekken worden verhoogd en zal de melkfabriek doen kunnen uitgroeien tot een belangrijke motor in Hilversum-Oost.