Visie

“Architectuur is geen manier van bouwen, het is een manier van denken”

 

Dit is onze lijfspreuk sinds de start van ons bureau in 1990. Voorafgaand aan elk ontwerp, of het nu om architectuur, interieur of een gecombineerde opgave gaat, proberen wij terug te keren naar de essentie van de opdracht. Het denken over de essentie, de kwaliteit van leven, de kwaliteit van werken en wonen, en dat vertalen in ruimtelijke kwaliteit. Met als resultaat het creëren van een fysieke omgeving die recht doet aan de identiteit, visie en ambities van de opdrachtgever op alle schaalniveaus.

Onze werkwijze kenmerkt zich door een combinatie van inleven, anders kijken, en altijd innoveren. In deze denkcombinatie verplaatsen wij ons in de opgave, de opdrachtgever, de gebruiker en het gebouw. Dat doen wij door te denken, te luisteren, te discussiëren, te voelen, te proeven, te ruiken en te zien en in het begin nauwelijks te tekenen.

Inspiratie moet niet als vanzelf leiden tot een ontwerp, maar eerst tot een precieze analyse met als resultaat een integrale ontwerpvisie, een krachtig onderliggend concept. Wij zijn sterk gebleken in het ontwikkelen van krachtige, heldere concepten, maar ook in de uitwerking daarvan tot in detail. Wij onderscheiden ons hierin door het leveren van bijzondere oplossingen én kwaliteit binnen het gestelde budget. Wij zijn altijd op zoek naar het evenwicht tussen wat al kan en wat mogelijk ook zou kunnen. Dat maakt het verschil.